fbpx

Cool2BFit

Wat is Cool2BFit?

In de wijk waar Medisch Centrum de Linie gevestigd is wonen veel jonge gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Net als landelijk, blijkt ook in deze wijk dat een groeiend aantal kinderen kampt met overgewicht. De huisartsen, kinderfysiotherapeuten, diëtisten en de GZ-psycholoog in Medisch Centrum de Linie hebben daarom het plan opgevat om samen met de gemeente (JOGG- Jongeren Op Gezond Gewicht) en het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezondheid) een programma op te zetten in de wijk Ossenveld-Woudhuis om kinderen met overgewicht te helpen.

De samenwerkende zorgverleners/hulpverleners hebben gekozen voor het programma Cool 2B fit, voor basisschoolkinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar met overgewicht of obesitas. Cool 2B Fit werkt aan een gezonde leefstijl van kinderen en ouders, met aandacht voor voldoende bewegen en gezonder eten. In een groep van acht tot tien deelnemers zullen de kinderen sporten onder begeleiding van een sportinstructeur, daarbij worden er regelmatig ouder- en kinderbijeenkomsten georganiseerd. 

De doelen van het programma zijn:

  • Ontwikkelen van een gezonde leefstijl voor het kind en zijn ouders
  • Gezonder leren eten
  • Kinderen enthousiast(er) maken voor sporten en bewegen
  • Verbeteren van het zelfbeeld van de kinderen
  • Leren omgaan met pesten

Het programma duurt in totaal anderhalf jaar en bestaat uit drie verschillende fasen; 1e 6 maanden intensieve begeleiding en 2x sporten per week in groepsverband, 2e 6 maanden wekelijks samen sporten en 1x per week zelf sporten, laatste 6 maanden is de follow-up fase; de kinderen sporten zelf bij een lokale sportaanbieder, maar is er nog wel begeleiding van de zorgverleners. 

Een kind kan met een verwijzing van de huisarts en een kleine eigen bijdrage, deelnemen aan dit programma. Aanmelden kan via de website van Cool 2B fit   - hier kunt u de gegevens van uw kind invullen en vervolgens kiezen voor team ‘Apeldoorn’.

Startdatums

Het programma Cool 2B Fit – de Linie kan starten zodra er minimaal 8 aanmeldingen zijn.
De nieuwe startdatum is voorjaar 2020.

Ook deelnemen aan Cool2BFit? Meld je dan snel aan!

Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Copyright © 2020 Rosella Berghuis. Alle rechten voorbehouden.
Realisatie: Joomlapartner
Stel je vraag aan de diëtist